2008. december 11., csütörtök

BROKKOLI- ÉTELEK

Brokkoli krémleves
Hozzávalók:40 dkg brokkoli, 2 szelet gépsonka, 3 közepes burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 3-4 szál petrezselyem, 1 tyúkhúsleveskocka, 3 evőkanál tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 liter víz
Elkészítés:A hagyma héját eltávolítjuk, megmossuk, finomra vágjuk, a megtisztított fokhagymát összezúzzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, előkészítjük a főzéshez. A primőr sárgarépa héját lekaparjuk, leöblítjük, és felkarikázzuk. A konyhakész burgonyát apróra szeljük. A megmosott petrezselyemből egy szálat félreteszünk, a többit felaprítjuk. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a burgonyát, a répát, és állandó kevergetés mellett az egészet pár percig együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a húsleveskockát, és felengedjük bő 1 liter vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a rózsáira szedett, előkészített brokkolit. Közepesen mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük a brokkoli rózsákat, félretesszük. A levest botmixerrel krémesre turmixoljuk, ha kell utánasózzuk, csipetnyi őrölt feketeborssal ízesítjük, forralunk egyet rajta, és hozzáadjuk a petrezselyem-zöldet. A levest tányérokba szedjük, közepére halmozzuk a félretett brokkoli rózsákat, a sonkacsíkokat, körbelocsoljuk tejszínnel, tetejét petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: